Billigere og mere klimavenlig varme med en luft til vand-varmepumpe

06 oktober 2020
Astrid Pedersen

Er du på udkig efter måder hvorpå du kan reducere dit globale CO2 aftryk? Så kan du med fordel starte med din bolig. Her er nemlig utroligt mange lavt hængende frugter som er lige til at plukke når det handler om at begrænse udledningen af CO2.

Du kan for eksempel vælge at udskifte alle ruder i husets vinduer med isolerende – og dermed varme besparende – typer. Efter samme devise kan du lade husets ydermure efterisolere. Og hvis du virkelig vil flytte nålen kan du taget et grundigt kig på husets opvarmnings form. Fyrer du stadig med olie, gas eller piller kan der sagtens være en kæmpe besparelse at hente hvis du skifter det gamle fyr ud med en luft til vand varmepumpe.

Hvad er fordelene ved at anskaffe en varmepumpe?

Måske tøver du med at skifte fyret ud med en luft til vand varmepumpe – for hvad hvis den ikke kan varme samme mængde vand op som dit fyr?

Men her kan du være ganske rolig. Med en korrekt kalibreret varmepumpe i den rette størrelse vil du uden problemer kunne tage lange, varme styrtbade og fyre helt op for varmen uden at skulle være bekymret for om varmepumpen svigter. En luft til vand varmepumpe er nemlig mere driftsikker end et gammelt udtjent fyr.

Din nye varmepumpe skal ikke konstant repareres, renses, eller have fyldt brændstof på. Der ud over vil en luft til vand varmepumpe kunne opnå en energi effektivitet som er op mod fem gange højere end fyrets. Det betyder at din varmepumpe ikke blot er mere energi og klima venlig end det gamle fyr. Det vil også i længden spare dig for rigtig mange penge. Og det er da værd at tage med.

Hvis du ikke ønsker at lægge det store engangsbeløb som er forbundet med anskaffelse af en varmepumpe kan du i stedet vælge at lease den gennem Nærvarme Danmark A/S – læs mere på naervarme.dk

Flere Nyheder