En glarmester med sin holdning til fagforeninger

24 oktober 2019
admin

Både arbejdsgivere og arbejdsmodtagere kan være medlemmer af fagforeninger, men i hvert sit tilfælde er de til for at gavne den bås, som de befinder sig i.

Det vil for eksempel mere konkret sige, at hvis man er glarmester og har sit eget glarmesterfirma og er medlem af en fagforening, så er det nok en forening, der er til for at gavne ens virke set ud fra, at man netop ejer et firma.

Mens den ansatte i dette firma nok mere har fokus på at være medlem af en fagforening, hvor de tilgodeser deres forhold med, at de skal have gode arbejdsbetingelser, ikke bliver overbelastede, får en god løn og så videre.

Det er heller ikke altid, at det er et krav, at man er medlem af en fagforening, hvis man skal ansættes som medarbejder hos en glarmester – faktisk vil nogle helst have, at man slet ikke er det, selvom det måske ikke direkte er anført i jobbeskrivelsen eller jobannoncen.

For er en potentiel medarbejder medlem af en fagforening, så kan det blive under disse vedtagne overenskomster, at man føler sig tvunget til at betale løn efter, hvor en person uden en fagforening eller måske en gul fagforening ikke har krav på de samme ordninger.

Den slags er jo ikke reguleret af dansk lovgivning og er meget særegent for Danmark, der ellers er kendt for, at regeringen blander sig i meget, som udefrakommende tror, handler om kommunisme, selvom der mere er tale om sociale liberalisme.

Her er der dog virkelig tale om liberalisme, og mens nogle måske ønskede det mere statskontrolleret, så sker det næppe.

Savner du mere viden om, hvad en glarmester egentlig laver, og er du ikke klar over, hvem der laver arbejdet bedst muligt, så findes der kun ét muligt svar til dette, og svaret hedder bpglas.dk.

Flere Nyheder