Få et tømrer til at lave din træterrasse

14 april 2020
lotte_hindsberg

Der er meget få ting der er hyggeligere om sommeren end at sidde på sin terrasse og nyde solen sammen med familien og gode venner. Derfor har mange huse og sommerhuse en terrasse og hvis der ikke er en, er der planer om at få en bygget. Er du en ny ejer af et hus eller et sommerhus, bør du vente et års tid og lære huset, haven, vinden og solen at kende inden du for bygget terrassen. Det kan nemlig vise sig, at der hvor du i første omgang ville have bygget terrassen, går solen tidligt ned eller der ofte er vind.

Du kan med fordel få råd og vejledning af en tømrer. F.eks. en tømrer på Nordfyn. Han har erfaringen og viden om træ og hvordan det arbejder, udover en håndværkermæssig uddannelse, der gør at han nemmere og mere korrekt kan bygge din terrasse, så den holder. Ikke bare længe, men også sikkerhedsmæssigt. Han kan også rådgive dig om hvordan du bør vedligeholde terrassen, så den holder længe.

Vedligeholdelse er vejen frem

Det er muligt at det ikke er det allermest spændende at fortage sig er at vedligeholde sin træterrasse, til gengæld er det tiden og besværet værd. Det vil forlænge din terrasses liv med mange år, hvis du med jævne mellemrum går den igennem og får udskiftet planker der er rådne og udskift løse søm og skruer. 

Hvis din terrasse ser meget trist og grå ud og evt er fuld af alger så få den sandbæst. Vær opmærksom på at der skal bruges fine sandkorn, så træet ikke bliver ødelagt. Når træet er tørt kan du give den en omgang træpleje. Træplejen skal mætte træet, men terrassen må ikke sejle. Så er det bedre at give den en omgang mere. Vær ekstra opmærksom på at enderne for en ekstra omgang. 

Flere Nyheder