Hvad er god pli ved besøg hos andre i deres bolig?

Hvad er god pli ved besøg hos andre i deres bolig?

“Jamen, det er da helt fint, du kigger bare forbi!”

Sådan har mange af os nok sagt det til andre mennesker gennem tiden, men hvad mener man egentlig med det udover at være høflige og hentyde, at man gerne vil se vedkommende igen?

Det er måske ikke ligefrem en opfordring til, at man bare skal kigge uanset uanmeldt forbi, men man lægger jo teknisk set lidt op til det i ordvalget i ens sætning.

Men måske skal man lige tænke lidt over, hvem der egentlig siger det, for der er meget forskel på, om det er en person i en Ældrebolig i Jammerbugt, eller man har at gøre med en studerende i en studiebolig i Hvidovre.

Den ældre person er nok af den gamle skole, hvor selv de mindste besøg kræver, at man har noget at servere for dem, man sidder mindre formelt og holder en sludder kørende.

De ELSKER besøg, men hvis man bare dumpet forbi helt uden en aftale, kan personen i boligen føle, at der ikke er blevet godt nok rent, man har ikke noget at servere for dem, og måske havde man endda nogle andre planer.

Selv de nærmeste venner og ens familie tænker man den slags om.

De yngre mennesker er mere af den slags, hvor man er vant til at underholde sig selv, og de lever også nogenlunde ens.
Derfor gør det ikke så meget for dem, hvis en ven lige kigger forbi, for så kan man sagtens “hænge ud” uden at lave det store sammen.

Sådan kan der være kulturforskelle på folk, hvilket også afhænger af alder, og – som det er beskrevet – så peger det også lidt i retning af, hvad det er for en boligtype, man bor i.

Skulle man blandt andet lede efter en ældrebolig, så er der god chance for at gøre en god høst og resultat hos nrsb-boligselskab.dk.