Hvor meget maling skal jeg bruge?

09 februar 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Inden du kan gå i gang med at male, skal du selvfølgelig have købt maling til projektet. Men så er det helt store spørgsmål jo altid: hvor meget maling skal jeg bruge? Det eneste rigtige svar er selvfølgelig, at det kommer an på det projekt, du skal i gang med, men der er nogle tommefingerregler, som du kan holde dig til i forhold til at finde ud af, hvor meget maling du skal bruge. 

Vi er blevet inspireret til denne artikel af malerhornbaek.dk. Eftersom de arbejder professionelt med at male for andre, har de selvfølgelig godt styr på, hvor meget maling de skal have med til hver opgave. De er derfor selvfølgelig de helt rette til at svare på det spørgsmål. 

Når du skal finde ud af, hvor meget maling du skal bruge, skal du starte med at finde ud af, hvor mange kvadratmeter du skal male. Når det er vægge, er det selvfølgelig lidt sværere, end det var kvadratmeterne i din bolig, men det er egentlig samme princip: Du måler, hvor høj væggen er, og hvor bred den er. Derefter ganger du de to tal med hinanden og finder ud af, hvor mange kvadratmeter væggen er. 

maler hornbæk

Forskelligt, hvor meget maling du skal bruge 

Når du skal finde ud af, hvor meget maling du skal bruge, kan du først og fremmest se på, hvor mange kvadratmeter en liter maling kan dække. Det ligger typisk på 8-10 m2 for en liter vægmaling, mens det er 6-8 m2 for loftsmaling. 

Når du står nede i byggemarkedet, eller når du handler maling på nettet, er det altid en god ide, at du læser bag på spanden for at finde ud af, hvor stor rækkeevnen for malingen er. Dermed kan du også få en god ide om, hvor meget maling du har brug for til dit projekt. 

 

Flere Nyheder