man kan reparere sin karakterfulde stuklofter

08 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Mange steder i København og omegn finder man flotte gamle boliger – lejligheder eller villaer – der er udstyret med flotte stuklofter. Har du et medtaget loft, der trænger til reparation søger du måske malerroedovre.dk.

Tidligere gjorde man i herskabslejligheder, villaer og lignende meget ud af at gøre også lofterne flotte. Det gjorde man ved at dekorere med mønstre og krummelurer i gips – det såkaldte stukloft. De kan være fantastisk flotte at se på, men måske lidt upraktiske fordi det kan samle støv.

Sådanne stuklofter får med tiden skader, revner og misfarvninger. Heldigvis kan der repareres på stukken, så man ikke behøver at fjerne denne karakterfulde og flotte detalje i et rum. Det er en opgaver, som mange malerfirmaer vil være behjælpelig med og der findes uddannede stukkatører. Også selve loftets flade kan få revner og skjolder og malingen kan begynde at skalle af som årene går.

Hvordan kan man reparere stuk og loft ? 

Det kan godt lade sig gøre at reparere sit loft selv – og måske endda også selve stukken. Men hvis du får en maler til det er du sikker på at få det gjort korrekt, langtidsholdbart og med en pæn finish. Hvis du skal have repareret en revne i loftet, skal der kradses ud, slibes ned og pudses op – det kan være noget bævl at stå og gør oppe over sit hoved i mens man ballancer øverst oppe på en stige, hvis ikke man har erfaringen med det.

maler rødovre

Og reparation af stuk kræver fingerfærdighed. I nogle tilfælde kan man finde færdige stuklister og rosetter i malerforretninger og lignende. I andre tilfælde kræver det måske bare lidt lapperi af de eksisterende lister, som de sider på loftet. Det kan også lade sig gøre at rekonstruere større dele ved hjælp af de eksisterende elementer med tilføjelse af nyt. Det er nemlig ikke altid, at man kan finde den helt rette stuk, der matcher det gamle.

Flere Nyheder