Miljøvenlige varmepumper – fremtidens opvarmning

04 januar 2019
Astrid Pedersen
Miljøvenlige varmepumper - fremtidens opvarmning

Opvarmning af private hjem er en rigtig energisluger. En typisk kold, dansk vinter kan tydeligt mærkes på pengepungen hos de fleste husejere, uanset om boligen er i besiddelse af et vand- eller el baseret varmesystem. Skal samtlige rum holde en god temperatur, samtidig med at der skal varmes vand til forbrug (bad, håndvask, opvask mv.), kan det mørke vinterhalvår godt blive rigtig dyrt – især hvis udendørs temperaturen sniger sig ned under frysepunktet.

Skift til en varmepumpe, og mærk forskellen

Hvis du ønsker at begrænse dine udgifter til varme om vinteren – og samtidig gøre miljøet en stor tjeneste – kan du overveje at erstatte det gamle fyr eller de ineffektive elovne med en eller flere moderne varmepumper. Måske har du hørt om de smarte og energibesparende varmepumper, men ikke været helt klar over, om det var noget, som kunne være aktuelt for dig og din bolig.

Det kan dog sagtens tænkes, at du ville have stor glæde af en varmepumpe. Bor du i hus, er det overvejende sandsynligt, at du vil kunne installere en luft til luft eller luft til vand varmepumpe i stedet for fyret eller elpanelserne. Du skal blot beslutte dig for, hvilken type varmefordeling, du ønsker.

Finde den rette varmepumpe til dine behov

Er du for eksempel i besiddelse af et oliefyr, som varmer vandet til dine radiatorer op, kan du med fordel udskifte dette med en luft til vand varmepumpe, som udfører det samme arbejde med et langt mindre energi forbrug. Uanset hvor koldt det er udenfor, kan du trygt regne med, at en luft til vand varmepumpe kan varme såvel forbrugsvand som radiatorvand grundigt op.

Som erstatning for elpaneler kan du anskaffe en luft til luft varmepumpe, som foruden opvarmning af luften i rummet også sørger for filtrering og rensning af denne. Se det store udvalg af moderne varmepumper fra anerkendte brands på gramenergi.dk

Flere Nyheder