Overlad forhandlingerne med banken til din boligadvokat

21 juni 2021
lotte_hindsberg

De fleste mennesker er ude og købe en ny bolig et par gange i løbet af deres liv, og en bankrådgiver forhandler dagligt med flere forskellige håbefulde kunder, der ønsker at låne penge til en ny bolig. Det betyder, at din bankrådgiver ikke alene er uddannet til at forhandle, han har også gjort det til sit job. Det giver dig et dårligt udgangspunkt, når du skal prøve at forhandle nogle bedre betingelser og derfor giver det god mening at tage sin boligadvokat med, når der skal forhandles.

Boligadvokaten er ansat af dig til at sikre at du får den bedst mulige aftale. Han er en jurist med speciale i boligkøb og en dreven forhandler, så ved at have ham med har du øget muligheden for at få en bedre handel. Og husk selv små forbedringer, kan ende med at blive til mange penge, over en 30 årig periode.

Selve købet af din nye bolig

Når du har fået et tilsagn fra banken og er gået igang med at finde din nye bolig, kan du igen med fordel tage din boligadvokat under armen og lade ham gennemgå boligen og mindst lige så vigtigt, om der er kommunale lokalplaner, der har betydning for, om du har lyst til at købe boligen. Mange vil nok betakke sig, hvis der er planer om at anlægge en motorvej midt igennem jeres have. 

Han kan også med fordel forhandle med sælger og ejendomsmægleren. Han ved hvilke områder der typisk kan give et prisnedslag. Vælger du selv at forhandle, så husk at få skrevet et forbehold ind i købskontrakten, at den kun er gyldig, hvis din boligadvokat har sagt god for den. 

Der skal også laves en tinglysning af skødet og først når både sælger og køber har skrevet under og det er blevet tinglyst, er boligen din.

Flere Nyheder