reparer dit flotte stukloft

08 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Maling af hjemmets vægge er måske ikke nogen kompliceret opgave og typisk noget, man selv tør kaste sig ud i. Men reparation og maling af lofter kan være en tricky opgave, som du måske skal overlade til en professionel maler.

Du har måske et smukt og flot loft med stuk og så videre, som har kendt bedre dage ? I mange af vore ældre boliger finder man flotte dekorerede stuklofter. Men sådanne lofter kan med tiden blive slidte og medtagne – i nogle tilfælde har man måske ligefrem dækket sådan et loft af med plader eller bræddelofter. 

Du kan få hjælp af en maler til at reparere lofter med stuk. Det kan være noget, som er vanskeligt at gøre selv. Du kan dog købe stuklister i visse malerforretninger og lignende, men der skal du være heldig for at finde præcis det rigtige stukmønster, hvis det skal passe til noget, som du har på lofterne i forvejen.

maler sorø

Stuk er typisk lavet af gips

De flotte krummelurer og mønstre som stukken består af, er typisk lavet af gips. Derfor kan der godt repareres på det. Nogle gange kan stukken dog være så medtaget og ødelagt, at det ikke kan lade sig gøre at reparere på det eksisterende, men at man må skifte dele af det ud. Man kan skabe ny stuk eventuelt med dele af den gamle eksisterende stuk.

Selve loftets flade kan også være medtaget. Hvis der er revner i selve loftet kan man for det meste kradse revnen op, slibe ned og fuge eller pudse det op. Det er et meget tilfredsstillende arbejde at udføre, fordi det kan give tydelig og meget synlige forbedringer. Men det kan være svært at stå med spartel og så videre og arbejde oppe over sit hoved. Hvis du vil være sikker på et godt resultat kan du entrere med en professionel maler.

 

Flere Nyheder