Sørg for at male din historiske bolig i de rette farver

08 februar 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Har du købt en historisk ejendom, er det sikkert, fordi du sætter pris på charmen i den. Du ved sikkert, at det ville være langt nemmere, hvis du købte en nyere bolig, men du er villig til at leve med lidt mere besvær mod, at du kan få en bolig, hvor mange generationer har boet gennem årene, og hvor hver generation har sat sit præg på boligen. 

Når du skal have malet din bolig, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at male den i farver, der passer til den periode, som boligen er bygget. Dermed kan du bevare mest muligt af det originale præg og den charme, der ligger i en bygning med en lang historie. 

For at være sikker på, at du får et godt resultat, der passer til ejendommen, er det en god ide, at du hyrer en professionel maler. Bor du i Ringsted, kan du for eksempel hyre dem fra malerringsted.dk til at stå for opgaven. 

maler ringsted

Hvilken farve skal jeg vælge til min historiske ejendom?

Der er forskel på, hvilke farver der gennem tiden er blevet brugt til de forskellige ejedomme. Derfor er det også en god ide, at du ser på, hvilke farver der var populære i den periode, hvor din ejendom blev bygget. 

Er din ejendom bygget i rokokostil, altså mellem 1740 og 1780, kan det være en god ide, at du ser nærmere på nogle mere bløde og feminine farver som azurblå, rosa og creme farver. Det var nemlig de farver, der var in i den periode.

Er din ejendom opført mellem 1780 og 1850, er det også de mere sarte farver, som du skal have fat i, men der skal mere glans i, end der skulle tidligere. 

I huse fra 1850 til 1900 blev det populært med langt tungere og mørkere farver. Så er dit hus fra den periode, er den form for farver, som du kan se efter. 

Flere Nyheder