Hvad drejer det dersens håndværkerfradrag sig egentlig om?

14 februar 2020
Anders Lundtang Hansen

Reglerne angående håndværkerfradraget ændrer sig en del løbende, så vi vil anbefale dig at klikke for det indsatte link allerede nu her lidt før i artiklen for at få et overblik over reglerne.

Men vi vil gerne lige give dig en lille baggrundshistorie for, hvad håndværkerfradraget skulle gå ud på, og hvad man så kunne benytte det til.

Et “fradrag” betyder jo noget, man ikke skal betale skat af, og du kan se det på din egen lønseddel hver måned, hvor der står anvist, hvad dit personfradrag er: det er det fradrag, som du ikke selv skal betale skat af.

Det beløb lægger man så til side fra ens udbetalte løn, og så finder man det resterende beløb, der skal betales skat. Et personfradrag kan også vises på ugebasis eller månedsbasis blandt andet.

Så findes der også andre fradrag såsom befordringsfradrag, som er en godtgørelse for den kørsel, du tilbagelægger til og fra arbejde; dette skal være et lille incitament til at rejse for at arbejde blandt andet.

Og incitament og kompensation er også nøgleordene for håndværkerfradraget, da dette skal ses som en godbid til, at man hyrer håndværkere til at lave noget hjemme hos en blandt andet.

Man indførte det i en periode, hvor der ikke var meget arbejde til håndværkerne, der var lavkonjunktur, så folk holdt generelt på deres penge, så de ikke skulle gå til fornyelse eller forskønnelse.

Men der skulle jo gang i de økonomiske hjul, så man indførte håndværkerfradraget, der skulle bruges som opfordring til folk om at hyre håndværkere.

På den måde kunne man trække noget af det fra, som man brugte på håndværkerne, i skat.

Dette har mange mennesker benyttet sig af, om det så skulle være til nogle store opgaver eller bare nogle mindre opgaver.

Hvad ville du benytte en håndværker til nu?

Flere Nyheder